Deze email van Tilburg University online bekijken.
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences
TSB Alumni Nieuwsbrief

Beste alumnus.

Graag willen we u, als alumnus van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB) van Tilburg University, op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen 'uw' faculteit. Of u nu pas bent afgestudeerd of al jaren geleden, wij willen graag met u in contact blijven. Deze nieuwsbrief informeert u over andere TSB-alumni, onderzoek, allerlei activiteiten en social media.

Uw adresgegevens komen uit het relatiesysteem van Tilburg University, waarin ook de afgestudeerden worden opgenomen. Stelt u ontvangst van deze nieuwsbrief op prijs dan ontvangt u deze automatisch wanneer deze weer verschijnt. Indien u geen prijs stelt op onze mailing, dan kunt u dat onderaan deze nieuwsbrief aangeven.

Student zijn is voor even, maar alumnus van Tilburg University bent u voor altijd!

Foto: 1989

Kom naar het gratis campus festival: Night University!

Op woensdag 1 oktober 2014 vindt de 3e editie van Night University plaats op de campus. Alle alumni zijn natuurlijk van harte welkom! Night University is een mix van populair wetenschappelijke activiteiten, lezingen, muziek, workshops en presentaties.

Op het programma o.a. Kluun, Giphart, De Speld, Comedytrain, de DJ's Domien Verschuuren, Martijn La Grouw, Ton WilthagenRianne Letschert (TLS), alumnus Pepijn van Bommel van Schoenfabriek Van Bommel, alumnus Berry van Gool van voetbalclub Willem II, de Tilburgse Nachtburgemeester Gert Brunink en twee Liberiaanse studenten die in Tilburg zijn in het kader van ons goede doel van de avond: Professors for Development.
Aanvang 20.00 uur - gratis. 

Lees hier meer over Night University.
Alumna in de schijnwerpers
Sabine van Gent is van oorsprong Oostenrijkse en is als jong volwassene naar Nederland verhuisd. Ze is in 1992 afgestudeerd aan de toenmalige Faculteit Sociale Wetenschappen (TSB) en tegenwoordig directeur communicatie aan de TU Eindhoven. Wij interviewden haar. 

“Mijn oudste dochter gaat binnenkort ook een studie kiezen en Tilburg is zeker een van de opties. Dat is wel een speciaal moment hoor, als je met je eigen kind op de open dag staat van je oude universiteit. Dan sta je ineens in een hele andere rol, erg leuk.“ [Foto: Kim Balster] 

Lees hier het volledige interview met Sabine.
 Voordelen speciaal voor alumni
Meer informatie over voordelen voor alumni.
Onderzoeker in de schijnwerpers: Barend Wind

Bijna een jaar geleden ben ik als promovendus begonnen bij de afdeling sociologie. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, maar heb voor deze mooie onderzoeksplek de sprong naar Tilburg gewaagd. Binnen een Europees gefinancierd onderzoeksproject van Caroline Dewilde (HOWCOME) doe ik onderzoek naar ongelijkheid in het ‘woonvermogen’ in verschillende Europese welvaartsstaten.

Woonvermogen, dat klinkt abstract. Het is echter niets meer dan het
vermogen dat opgesloten zit in de stenen van je koopwoning. In de komende drie jaar wil ik uitzoeken wie de grote winnaars en verliezers zijn op de woningmarkt. Zijn dat in Nederland de middenklasse babyboomers die een grote hypotheek konden nemen? En in Duitsland de arbeiders die zelf hun huis bouwden?

Ik zoek uit welke overheidsinterventies in verschillende landen hebben bijgedragen aan de verdeling van het woonvermogen. Mijn onderzoek wordt met de dag relevanter, nu in de Tweede Kamer zich buigt over de vraag of vermogen de rijken steeds rijker maakten de armen steeds armer. 

Lees hier meer over het HOWCOME project of neem contact op met de onderzoeker!

Gezocht: Stages voor Master Sociale Psychologie

Een van de belangrijkste periodes van studenten is het laatste (master)jaar. Dit jaar ontdekken studenten waar hun carriere naar toe leidt. Voor de tracks Arbeids- en Organisatiepsychologie en Economische Psychologie willen we de overstap voor studenten van studie naar hun verdere professionele leven kleiner maken, door het aanbieden van stageplaatsen. En wat is er beter dan dit te doen dan contact te zoeken met onze alumni?

We hopen dat jullie behoefte hebben aan competente en ambitieuze stagiaires.
 Zoeken jullie net die nieuwe, ambitieuze werknemer? Kijk dan of jullie stage aan onze richtlijnen voldoet en zoek contact met h.ijzerman@uvt.nl.

Meewerken aan onderzoek: Verwachtend!
Bij het departement Sociale Psychologie van TSB zijn we gestart met het project Verwachtend! waarin we ouders en hun eerste kindje de eerste jaren na de geboorte willen volgen. Het doel van dit project is het in kaart brengen van de ontwikkeling die het kindje doormaakt op het gebied van hechte relaties, en specifiek op het gebied van sociale steun. Naast dat het project ons meer informatie gaat verschaffen over hoe kinderen zich hechten aan hun ouders, krijgen ouders en kinderen ook tijdens het project cadeaus en na het project een training over hechting.

Als u in verwachting bent van uw eerste, zouden we u uiteraard graag uit willen nodigen om contact met ons op te nemen. 
De brochure met alle informatie staat op de Facebook pagina. Zelfs als u zelf geen kindje verwacht, dan helpt u ons door onze Facebook pagina te “liken”. Zo komen meer mensen te weten over ons onderzoek: Verwachtend op Facebook 


Meer over Verwachtend!.  
Internationale alumni, waar blijven ze?
Aga Doo - Human Resource Management - Class of 2013 
At some point where my thesis was almost there I decided to look for an internship and sent out my CV to different companies in the Netherlands. After a while I was invited for an interview. That is how I ended up working in the company where I currently work. My 6 months internship (during which I defended my thesis and got my Master degree diploma) turned into a permanent work and I am now fully enjoying my working life in a place where I can use my knowledge gained at Universities and get more hands on experience.

Looking back at it all, I must say I am very very happy that somehow I ended up in Tilburg, doing my degree, meeting a lot of knowledgeable people, making new international friends and finding a job that puts a smile on my face every single morning. And I am not writing it just because of the sake of a good looking piece…I literally could not be happier that I chose to study at UvT, and that so many amazing things happen to me here. I have been living in the Netherlands for over three years now and so far I enjoyed every single day spent here. Hopefully it will continue…
Alumnivereniging Tabor - Organization Studies
Tabor is de alumnivereniging van de opleiding Organization Studies van Tilburg University. Jaarlijks worden in ieder geval 2 activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten, lezingen en vrijwel altijd is er ruimte om tijdens de borrel oud-studiegenoten te spreken. Lid worden van Tabor is gratis. 

OS Round Table evenement: 2 oktober!
Wil jij je kennis weer een beetje opfrissen op het gebied van de organisatiewetenschappen? Bijgepraat worden over huidig onderzoek van verschillende docenten als Leon Oerlemans & Rob Jansen? Dan hopen wij dat jij op 2 oktober nog niets te doen hebt, want wij nodigen je graag uit voor het 'OS Roundtable' evenement op de campus van de universiteit.

Tijdens dit evenement zullen leden van het departement Organization Studies een recent paper uit het OS-veld pitchen. Vervolgens zal op een interactieve manier een discussie gefaciliteerd worden waarbij praktijk en theorie samen komen. Verder is deze avond natuurlijk een uitgelezen kans om samen met zowel student als docent, herinneringen op te halen uit die goede oude tijd.

Wanneer   2 oktober, 19.00-22.00
Waar  Pz7, campus Tilburg University
Kosten  €5 
Aanmelden  via tabor@uvt.nl

Meer over Tabor.
Alumnivereniging VAPT - Psychologie

De Vereniging Afgestudeerde Psychologen Tilburg, oftewel VAPT, organiseert ook dit jaar weer verscheidene activiteiten die voor haar leden gratis toegankelijk zijn. Op deze manier blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied en kun je in contact komen en blijven met studie- en vakgenoten. In november zal onze volgende activiteit, een lezing, plaatsvinden. Leden krijgen hierover nader bericht per e-mail. Uiteraard zal deze avond ook genoeg mogelijkheid bieden om te netwerken.

Kun je niet wachten om van gedachten te wisselen met vakgenoten? Heb je een vraag over de Vereniging Afgestudeerde Psychologen Tilburg? Of lijkt het je leuk om jouw expertise binnen de psychologie te delen met andere afgestudeerden? Neem dan snel een kijkje op onze LinkedIn-pagina of stuur een e-mail naar vaptilburg@gmail.com. Nog geen lid? Meld je aan via het alumnibureau van Tilburg University!

Graag zien we je in november bij onze volgende lezing!

Word lid van de LinkedIn groep van uw opleiding!
Bijna elke opleiding van TSB heeft haar eigen LinkedIn pagina voor alumni (& studenten), word snel lid!

 Vrienden van Cobbenhagen

De Vrienden van Cobbenhagen is hét exclusieve alumninetwerk van Tilburg University. Hierin is een groep zeer betrokken en prominente alumni van de universiteit verenigd, een uniek netwerk binnen de Nederlandse universitaire wereld. Tweemaal per jaar vinden speciale bijeenkomsten plaats met topsprekers zowel uit eigen kring als daarbuiten. 

Naast de jaarlijkse bijeenkomst op de Tilburgse campus, zijn de Vrienden bijvoorbeeld al naar het TT-circuit in Assen, de KMA in Breda en de Hermitage in Amsterdam geweest. Voelt u zich aangesproken tot dit bijzondere netwerk? Bekijk de activiteiten van de Vrienden op de alumniwebsite.

Mocht u interesse hebben in een lidmaatschap van de Vrienden van Cobbenhagen, neem dan contact op met het secretariaat (013-4668701 of mail). Mogelijk groeten we u als introducé op de eerst volgende bijeenkomst op 27 november.

Meer informatie over de Vrienden van Cobbenhagen.

 Agenda

25 september: Zorgsalon Tranzo - Transities binnen de jeugdzorg: wie is nu eigenlijk de kapitein? 
Binnen de jeugdsector zijn vier transities gaande. De vraag is of zorgaanbieders zich vooral moeten laten leiden door de voor- of nadelen van de transitie.

1 oktober: Nachtuniversiteit
'Weird science', bijzondere optredens, workshops, Tilburgse iconen, buitengewoon (veel) talent, op bijzondere, vaak ontoegankelijke plekken op de campus.

2 oktober: OS Round Table
Wil jij je kennis weer een beetje opfrissen op het gebied van de organisatiewetenschappen?

10 oktober: Symposium Tranzo - Ouderen begrijpen!? & Oratie - Katrien Luijkx
Tijdens dit symposium maakt u kennis met de ervaringen en de leefwereld van ouderen. Hoe ziet het dagelijks leven van ouderen eruit? Wat is belangrijk voor hen? Hoe zelfredzaam zijn zij?

24 & 25 oktober: Open dag 
Kom met uw studie-kiezende zoon of dochter kijken bij Tilburg University!

20 november: Dies Natalis
Viering van de 87e Dies Natalis van Tilburg University

27 november: Zorgsalon Tranzo - Transities en innovaties in het zorgstelsel
Gemeenten krijgen meer verantwoordelijkheden in de jeugdzorg, de ouderenzorg en op het terrein van werk, inkomen en welzijn. Deze transities gaan gepaard met forse bezuinigingen. Dit vraagt om ingrijpende innovaties: nieuwe manieren van denken en werken, die tot radicale veranderingen leiden.


Ga naar de agenda van Tilburg University. 

 Connect met mede-alumni op social media!
Natuurlijk is Tilburg University Alumni ook actief op social media, connect met ons en uw oud-studiegenoten!                    

 Vragen, opmerkingen of ideeën?

Graag blijven wij met u in contact, en wij staan open voor uw ideeën! Wat ziet u graag gebeuren bij de universiteit voor alumni? Of, wilt u misschien uw steentje bijdragen als alumnus? 

U kunt hiervoor terecht bij alumni-tsb@tilburguniversity.edu


Aanmelden      Afmelden      Doorsturen