Deze email van Tilburg University online bekijken.
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences
TSB Alumni Nieuwsbrief
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences - Maart 2015
Nieuwe rector magnificus Tilburg University


Emile Aarts
, die als decaan en hoogleraar wiskunde en informatica verbonden is aan TU/e, wordt de nieuwe rector van Tilburg University. Dat heeft het Stichtingsbestuur van Tilburg University op 12 maart bekend gemaakt.

Aarts volgt de huidige rector Philip Eijlander per 1 juni op. Aarts heeft lange bestuurlijke ervaring zowel bij Philips Research Laboratories als bij de Eindhovense universiteit en wordt door studenten en collega’s geroemd om zijn innovatieve manier van denken op het gebied van management.

Summer School - Serious Fun!


Je blijven ontwikkelen? Ook dit jaar organiseert Tilburg University weer een Summer School van 16 juli tot 24 augustus. Studenten van over de hele wereld, alumni, medewerkers en toekomstige studenten zijn allemaal welkom!  

Volg bijvoorbeeld een cursus 'Dealing with cultural diversity' of 'Choices leaders make: stories of identity, risk and truth'.

Wil je liever een taal leren of verbeteren? Nederlands, Engels, Spaans Chinees, het kan allemaal! Bekijk alle curssussen.

Meer info? Bekijk de Summer School website, of de brochure.

Output - Workshop bij Samsung - Internationaal werken
Alumnivereniging Personeelwetenschappen/Human Resource Studies


Samen met HR experts van Samsung gaan we dieper in op het onderwerp “internationaal werken”. Hoe is het om in een organisatie te werken die van origine een andere cultuur heeft. Samsung is een Koreaanse organisatie, waar de Aziatische cultuur tot diep in de organisatie doorgevoerd is. Hoe kun je hier als nuchtere Hollander mee omgaan?

Daarnaast zoomen we ook in op het onderwerp mobiliteit; ben jij bestand tegen het werken in een land waar normen en waarden anders zijn dan jij van huis uit gewend bent? Spreekt het onderwerp internationaal werken je aan; schrijf je dan in voor de workshop bij Samsung in Delft op donderdag 30 april.

Programma
15.45u Ontvangst
16.00u Start Rondleiding Samsung
17.00u Interactieve workshop
18.30u Culinaire afsluiting met een Koreaans tintje

Aanmelden kan via secretariaat@output.nl tot en met 24 april 2015. Schrijf je snel in, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

VAPT - Dubbellezing
Alumnivereniging Psychologie


Donderdagavond 26 maart
aanstaande organiseert de Vereniging voor Afgestudeerde Psychologen te Tilburg een dubbellezing! Wil je alles weten over ons mysterieuze brein? En wil je kennis opdoen over jouw optimale leerklimaat? Onze sprekers gaan jullie daar alles over vertellen.

Sprekers:
HET BREIN – van farao tot fMRI door prof. dr. Kees Brunia 
Al doende leer je toch beter! door dr. Mirjam Baars
Lees meer over de sprekers en het programma!

Datum:   26 maart
Tijdstip:  19.30

Na de dubbellezing zal er een borrel plaatsvinden, waar alle ruimte is om te netwerken met andere alumni en aanwezigen.
Het bijwonen van deze avond is geheel gratis!

Om je aan te melden voor deze avond (ook mogelijk voor niet-VAPT-leden), stuur je een mail naar vaptilburg@gmail.com. Na je inschrijving ontvang je een inschrijfbevestiging met meer informatie. 

TABOR - Presenteren met Impact
Alumnivereniging (Beleids- en) Organisatiewetenschappen


We laten je in twee uur proeven aan wat presenteren met impact betekent. Het is een interactieve workshop waar leren en doen voorop staan. Je gaat daadwerkelijk aan de slag en krijgt niet alleen feedback van elkaar, maar ook van Breaking Habits. Hoe verras je je publiek, hoe houd je de aandacht vast, hoe breng je op een boeiende manier de kern van je verhaal over? Dit alles anders dan hoe je presenteren ooit geleerd hebt!

Voor deze training vragen wij een bijdrage van €32,50 voor locatiehuur én een warme aanbeveling bij een organisatie waar Breaking Habits deze training in kan zetten. Breaking Habits zal de training zelf geheel gratis verzorgen.

De training vindt plaats op donderdagavond 9 april van 19.00 uur tot 21.00 uur in het pand van Frisse Blikken in Utrecht: Grebbeberglaan 15 (Bedrijfsverzamelgebouw De Pionier).

Meer informatie? Kijk dan op op onze LinkedIn.
Geïnteresseerd? Reserveer dan je deelname via tabor@uvt.nl. Wees er snel bij, want er zijn slechts 25 plekken beschikbaar!

Uitgelicht: Beurzen voor internationale studenten


Een academische opleiding volgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met een beurs kaneen getalenteerde internationale student tóch een masteropleiding volgen aan de School of Social and Behavioral Sciences. En ú kunt meehelpen!

Tijdens de belcampagne kunt u uw steun toezeggen om bij te dragen aan het opleiden van jong en ambitieus talent dat de wereld een stukje beter wil maken. Talent zoals Trang Nguyen. Zij ontving afgelopen jaar een beurs van Tilburg University. Zij ervaart de impact die een beurs heeft op een mensenleven en gunt anderen ook deze bijzondere kans.

"This scholarship is life-changing for me. It enables me to broaden my view and attend high-quality education abroad. It also strengthens my belief in my own abilities and potential. Obtaining a Master degree in Tilburg University will not only make a great diff erence to my career, but also to my family, country and society."

Meer over de projecten van de faculteit & de belcampagne.

Terugblik Alumni Event TSB
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences


Afgelopen februari vond het TSB Alumni Event plaats over 'Presteren onder druk'.
Een kleine impressie:Gemist? In juni vindt het volgende TSB Alumni Event plaats!


 Agenda

26 maart: Dubbellezing VAPT 
Het Brein door Kees Brunia & Al doende leer je toch beter! door Mirjam Baars.

27 maart: Alumni Event Beijing
At the start of the Year of the Sheep, we are happy to bring the Tilburg University Alumni Community in China together. 

31 maart: Minisymposium Tranzo
Samen Sterker, Samen Verder: Goede allianties, effectievere jeugdzorg'.


2 april:
 TedX Tilburg University

TEDxTilburg University 2015 draait volledig rond het idee: Initiate to innovate. Over brand development, 3D printing, de Weed Burger, virtual reality en de wisselwerking tussen innovatie en recht.
        
9 april: Alumnivereniging TABOR Presenteren met Impact
We laten je in twee uur proeven aan wat presenteren met impact betekent.


13 april t/m 2 mei: Belcampagne naar alumni
Tijdens een telefoongesprek informeren studenten alumni over activiteiten van de faculteit en hoe alumni betrokken kunnen blijven.


16 april: Symposium Tranzo Co-creatie in werking
Op deze dag gaan we met onze inleiders in gesprek over het proces en de toekomst van co-creatie en delen we onze eigen ontwikkelingen met u. Wetenschappelijke kennis en ervaringskennis uit de praktijk zijn met elkaar te verbinden en kunnen elkaar wederzijds versterken. 

16 april: Mastervoorlichtingsavond
Oriënteer jij je op een master? Kom dan naar de Mastervoorlichtingsavond van Tilburg University en maak kennis met onze masteropleidingen.

30 april: Alumnivereniging Output Workshop bij Samsung - Internationaal werken
Samen met HR experts van Samsung gaan we dieper in op het onderwerp “internationaal werken.

Ga naar de agenda van Tilburg University. 

 Connect met mede-alumni op social media!

Word lid van onze LinkedIn, like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

                    

 Vragen, opmerkingen of ideeën?

Graag blijven wij met u in contact, en wij staan open voor uw ideeën! Wat ziet u graag gebeuren bij de universiteit voor alumni? Of, wilt u misschien uw steentje bijdragen als alumnus? 

U kunt hiervoor terecht bij alumni-tsb@tilburguniversity.edu

Uw adresgegevens komen uit het relatiesysteem van Tilburg University, waarin ook de afgestudeerden worden opgenomen. Stelt u ontvangst van deze nieuwsbrief op prijs dan ontvangt u deze automatisch wanneer deze weer verschijnt. Indien u geen prijs stelt op onze mailing, dan kunt u dat onderaan deze nieuwsbrief aangeven.


Aanmelden      Afmelden      Doorsturen