Ontdek heden en verleden van Brabant
online versie
Paaseieren bedelen, Helvoirt © R.K. Foto-Persbureau Het Zuiden, ‘s-Hertogenbosch
Logo Nieuwsbrief - maart 2018
Expositie
Terugblik expositie 'Papieren Juweeltjes' in Het Noordbrabants Museum
Deze succesvolle samenwerking heeft onze zichtbaarheid wederom vergroot: 78.708 potentiële museumbezoekers tijdens de tentoonstellingsduur, vele rondleidingen en volop in de pers, o.a. Brabeau, Brabant Cultureel en Brabants Landschap.
Kaart
Medewerking aan Tilburgse expositie 'Mijn Brabant, jouw Brabant'
Natuurmuseum Brabant heeft voor deze expositie rijkelijk geput uit onze beeldcollecties, met name voor de verhalenwand en de kaarten- en bomenkamer. De tentoonstelling is een ode aan het landschap en de Brabanders.
Wensbrief
Wensbrieven
Halverwege de 18e eeuw was het bij de gegoede burgerij traditie om wens- en kermisbrieven te versturen of te schenken. Kinderen vervaardigden deze handgeschreven wensen en boden ze persoonlijk aan hun familieleden aan.
Lees meer
Ilustratie L'Admiral
'Naauwkeurige Waarneemingen' van L'Admiral
Dit boek uit 1774, met afbeeldingen van vlinders en andere vliegende insecten, is onlangs aangekocht op een veiling. Het is na de dood van Jacob L’Admiral, een begenadigd amateur-entomoloog, samengesteld door Maarten Houttuyn.
Lees meer
Christus aan het kruis
Pasen-expositie
Bij een selectie van bijzondere boeken voor een Pasen-expositie mag een missaal niet ontbreken. Het Luikse missaal Missale ad usum diocesis Leodiensis (1513) van UB Tilburg is hiervan een opmerkelijk voorbeeld.
Lees meer
Google Bezem-project
Zowel de Brabant-Collectie als UB Tilburg doen mee aan het digitaliseringsproject van de Koninklijke Bibliotheek en Google. Ruim 9.000 in Nederland gedrukte boeken vóór 1900 worden gescand. Het project loopt tot januari 2019.
Lees meer
 
 Aanmelden nieuwsbrief
© Brabant-Collectie | Tilburg University
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Linkedin