Ontdek heden en verleden van Brabant
online versie
Trommelaars
Logo Nieuwsbrief - juli 2018

Carnavalswagen
Foto-expositie Brabant Stoet in Bergen op Zoom
Op 7 september a.s. opent onze commissaris van de Koning de grensoverschrijdende rondreizende expositie over loopgroepen, samengesteld door de VVLL en de Brabant-Collectie, in de Gertrudiskerk. Een week later trekt de Brabant Stoet door Bergen op Zoom.  
Lourdesgrot Reusel
Volksdevotie
In de media volop aandacht voor volksdevotie: een beeldverhaal in In Brabant over de facetten van devotieprenten én een artikel over 'Lourdesgrotten in Noord-Brabant' in het zomernummer Brabeau, rijkelijk geïllustreerd door de Brabant-Collectie.
Boerenleven
Medewerking expositie 'Jan Kruysen en het boerenleven in Oirschot'
Museum De Vier Quartieren in Oirschot heeft voor de tentoonstelling niet alleen kunnen putten uit de collecties van de fotografen  Noud Aartsen en Gaston Remery, maar ook uit de prentbriefkaartencollectie van Jegerings.
Roos
Aanwinst 'Keur van bloemen en sierplanten'

De oorspronkelijke Duitse uitgave (1876) met de populairste bloemen van dat moment stond model voor de vertaalde editie (1878) van de Bossche drukker en uitgever W.C. van Heusden met tien prachtige litho’s.   

Lees meer
Dirk Verrijk 'Leurse Haven met kerkje'
Uitbreiding werken Dirk Verrijk
Twee achttiende-eeuwse aquarellen van de topografische tekenaar Dirk Verrijk zijn recent door de Brabant-Collectie op een veiling aangekocht. Het betreft het adellijke huis De Nobelaer te Etten en de Leurse haven met kerkje. 
Lees meer
Vaandels
Prominent aanwezig op Kringgildedag
De drukbezochte 76e Kringgildedag Kempenland werd op zondag 3 juni jl. in en rondom het Evoluon te Eindhoven georganiseerd. De Brabant-Collectie was aanwezig met een stand en fotopresentatie van talrijke gildefoto’s uit eigen collectie.
Lees meer
Boekband DG van Bommel
Mini-expositie 'De opkomst van de Nederlandse uitgeversband'
Tot en met 12 augustus a.s. is zowel op niveau 0 als 1 van de universiteitsbibliotheek een mini-expositie te zien over de opkomst van de negentiende-eeuwse Nederlandse uitgeversband.
Lees meer
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. De AVG verplicht de Brabant-Collectie aan u toestemming te vragen uw persoonsgegevens te mogen verwerken. In dit geval betreft dat het bewaren van uw naam en e-mailadres in het abonneebestand van deze digitale nieuwsbrief. In het verleden heeft u zich aangemeld voor deze nieuwsbrief. Wij gaan ervan uit dat wij uw toestemming hebben uw gegevens in ons abonneebestand te bewaren, zodat wij u de nieuwsbrief kunnen sturen. U kunt er op vertrouwen dat deze gegevens alleen gebruikt zullen worden ten behoeve van het versturen van deze nieuwsbrief. Mocht u uw toestemming willen intrekken, dan kunt u zich uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrief en op de website.
 
 
 Aanmelden nieuwsbrief
© Brabant-Collectie | Tilburg University
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Linkedin