Ontdek heden en verleden van Brabant
online versie
© Nederlands Fotomuseum
Logo Nieuwsbrief - mei 2019

Driemaal Coppens in beeld
Driemaal Coppens in Museum De Wieger
Tot 15 september worden in Museum De Wieger te Deurne 35 vintage prints van Martien Coppens getoond in combinatie met de beelden van zoon Joep en de schilderijen van schoondochter Els. Voor deze gelegenheid werkte de Brabant-Collectie samen met De Wieger.
Lees meer
Auteur met kinderen bij portret Schellens
Medewerking expositie Anton Schellens in Kasteel Geldrop
Oud-premier Dries van Agt opende op 9 mei jl. de expositie over Anton Schellens (1887-1954), samengesteld door Stichting C.R. Hermans i.s.m. Brabant-Collectie. ‘Het ongerepte Brabantse plattelandsleven’ is te bekijken in bijbehorende publicatie.
Lees meer
Anatomie hoofd
Wetenschappelijk vlees
Hoewel de Tilburgse universiteit geen medische faculteit heeft, bezit zij een opmerkelijke hoeveelheid historische geneeskundige werken uit de 17e t/m 20e eeuw. Buitengewoon verrassend was de vondst van een grote collectie anatomische pop-up boeken van rond 1900.
Lees meer
Dakcnstructie
Handboek voor timmerlieden
Constructies van daken, bruggen, gewelven en torens zijn te zien in Anweisung zur Zimmermannskunst van C.G. Reuß. De auteur was een ‘allround’ bouwkundige. Dit handboek uit 1764 bevat 30 gravures. De praktijk van de timmermanstechniek spat ervan af!
Lees meer
Miss Fales
Mini-expositie boekbanden Jan Sluijters
De veelzijdige Bosschenaar Jan Sluijters (1881-1957) was minder bekend als boekbandontwerper. In een mini-expositie besteedt de Brabant-Collectie aandacht aan dit facet van Sluijters’ kunstenaarschap. Op niveau 0 en 1 te zien t/m 9 augustus 2019.
Lees meer
Voorproefje Google Books
Momenteel worden de scans van Nederlandse uitgaven van UB Tilburg en Brabant-Collectie gekoppeld aan de beschrijvingen in Worldcat. Bekijk eens de van cover tot cover gedigitaliseerde werken, zoals schoonschrift, Roodkapje en Maria boekband.
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Linkedin