Ontdek heden en verleden van Brabant
online versie
© Tinus Swinkels|Erven Tinus Swinkels. Brabant-Collectie, TiU
Logo Nieuwsbrief - oktober 2019

© Harry Guntlisbergen | Brabant-Collectie, Tilburg University
Overdracht fotocollectie Guntlisbergen
De negende. Geen symfonie van Beethoven of Mahler, maar de negende collectie van een Brabantse fotograaf die is overgedragen aan de Brabant-Collectie. Op vrijdag 16 augustus 2019 schonken de kinderen van Harry Guntlisbergen formeel het oeuvre van hun vader.
Lees meer
© Jan Korver / C. Butner
Schenking Surinaamse jeugdromans van Butner
Zeven jeugdromans van de Brabantse auteur C.Butner bezit de Brabant-Collectie sinds kort. Ze geven een goed beeld van de Nederlandse intellectuele kijk op de kolonie Suriname in de periode 1950-1965, zijn nog steeds zeer leesbaar en spannend, en zijn prachtig geïllustreerd.
Lees meer
Links: © Fotopersbureau Het Zuiden | Brabant-Collectie, TiU. Rechts: © Gaston Remery | Brabant-Collectie, TiU
Mini-expositie 'Poffers en petten'
Foto’s en prentbriefkaarten van deze typerende hoofddeksels tonen een nostalgisch beeld van de Brabanders. In het kader van de Maand van de Geschiedenis met thema Zij/Hij is een mini-expositie t/m dinsdag 19 november te zien in de vitrines van de universiteitsbibliotheek.
Lees meer
© Frank van Oirschot | Tilburg University
Jubileumbezoek HGKK 1934 -2019
Op zaterdag 28 september vierde het Hasselts Gemengd Kapelle Koor (HGKK) haar 85-jarig jubileum met een bezoek aan de universiteitsbibliotheek en de Brabant-Collectie. De enthousiaste koorleden kregen een rondleiding, uitleg bij de bijzondere materialen en luisterden naar een presentatie over de collectie.
Lees meer
6. © Jan van Giersbergen | Brabant-Collectie, TiU
Zandpaden in Brabant
In het kader van De week van het Landschap leverde de Brabant-Collectie beeldmateriaal zowel voor de buitenexpositie als voor het nummer van het tijdschrift Brabants Landschap. De Brabantse Hoeders sloten deze week af met het cultureel event de 'Zondag van het Zandpad'.
Lees meer
7. © Gerardus van Mol | Brabant-Collectie, TiU
Tentoonstelling Teun Gijssen
Aan de duo expositie van schilder Teun Gijssen en fotograaf Gerardus van Mol in Kasteel Geldrop gaf de Brabant-Collectie foto’s in bruikleen. Jac Biemans van de stichting C.R. Hermans zal op zondag 3 november de opening verrichten. Te zien t/m zondag 15 december.
Lees meer
 Aanmelden nieuwsbrief
© Brabant-Collectie | Tilburg University
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Linkedin