Ontdek heden en verleden van Brabant
online versie
Beschermengel
Logo Nieuwsbrief - december 2019

Kerstkaart 2019
Kerstwens
Vanwege de feestdagen is de Brabant-Collectie gesloten van 23 december 2019 t/m 1 januari 2020. Een fijne kerst en alvast de allerbeste wensen voor 2020 toegewenst!

Lees meer
Roman-Visscherboek
Boekpresentatie Roman-Visscherkaart
Gisteren is in de Statenzaal van Het Noordbrabants Museum de bijzonder fraaie publicatie over onze Roman-Visscherkaart, een wandkaart van het Hertogdom Brabant uit 1661, gepresenteerd. Wim van de Donk, commissaris van de Koning in Noord-Brabant, overhandigde de eerste exemplaren aan de oud-commissarissen Dries van Agt en Frank Houben.
BCfinder
Nieuwe zoekmachine BCfinder
Achter de schermen is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe zoekmachine voor de Brabant-Collectie: BCfinder. Deze zoekmachine maakt het mogelijk onze gehele collectie gelijktijdig te doorzoeken. Binnen enkele maanden zal de nieuwe zoekmachine live gaan.
Boerentrek Goirle 1941
Boerenverhuizing in oorlogstijd
Een verslag van een boerenovertrek van Goirle naar Esbeek op 11 november 1941 haalde de landelijke pers. Fotopersbureau Het Zuiden verzorgde een beeldverslag. Een aantal van deze foto’s bevindt zich in de Brabant-Collectie.
Lees meer
Fotograferen portret L. Gassel
Bruiklenen Lucas Gassel-expositie
 
Dé meester van het landschap van de zestiende eeuw is Lucas Gassel (ca 1490 -1568/69). Zijn vroegste portret van graveur Jacob Binck is afkomstig uit de Brabant-Collectie. Op 13 december zijn bij ons filmopnames gemaakt. In Museum Helmond is van 10 maart t/m 7 juni 2020 de eerste, grote overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien.
Wandplaat kerstmis
Mini-expositie 'Kerstmis in boeken en schoolplaten'
Verhalen over de geboorte van het Christuskind worden aan de hand van een aantal boeken en educatieve wandplaten rond Kerstmis en de kersttijd in deze mini-expositie getoond. Nog te zien t/m 31 januari 2020 bij de Brabant-Collectie.
Lees meer
 Aanmelden nieuwsbrief
© Brabant-Collectie | Tilburg University
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Linkedin