Ontdek heden en verleden van Brabant
online versie
Narcis - KOD 028 C
Logo Nieuwsbrief - april 2020

Ontwerp: Studio mo man tai
Dienstverlening Brabant-Collectie
 
In verband met het coronavirus zijn het Informatiepunt en de raadpleegruimte tot nader bericht gesloten. Medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Uw vragen kunt u via brabant@tilburguniversity.edu stellen. Voor fotobestellingen geldt dat alleen eerder gedigitaliseerde reproducties geleverd kunnen worden.
Boeken Nieuwere collecties
De bibliotheek vanuit huis
 
Ondanks de sluiting van de universiteitsbibliotheek heeft u vanuit thuis toegang tot WorldCat Discovery. Bent u in bezit van een lenerskaart, dan kunt u nog steeds boeken lenen. Via library@tilburguniversity.edu kunt u hiervoor een verzoek indienen.
Lees meer
Patienten bij de wonderdokter
Ginnekense wonderdokter
 
François Joseph Marie Colson (1878-1911) runde vanaf 1905 een praktijk als kruiden- of wonderdokter in Ginneken. Colson beweerde over bijzondere gaven te beschikken. Zo zou hij zonder mensen aan te raken door hun lichaam kunnen kijken en weten aan welke kwalen ze leden.
Lees meer
Uitsnede slide Bijnenboek
Boekpresentatie ‘Je kunt niets meer krijgen, nog geen schoenveter’
Op 19 februari jl. vond onder grote belangstelling de presentatie plaats van dit boek over de oorlogsbelevenissen van het gezin Bijnen-van Mierlo. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan de heer Brenninkmeijer, burgemeester van Waalre. Voor bestelinformatie zie deze advertentie.
Lees meer
Prominenten voor portret Lucas Gassel
De expositie Lucas Gassel
 
Na de geslaagde opening van de expositie Lucas Gassel op zondag 8 maart moest Museum Helmond een week later haar deuren sluiten. Naast zijn vroegste portret leverde de Brabant-Collectie een Brabantse kaart uit 1558 en Karel van Manders Schilder-boeck (1604) als bruiklenen. Neem een kijkje via de virtuele tour van de Volkskrant.
Virtuele tour
Wilde eend
Het Jaar van de Wilde Eend
 
2020 is Het Jaar van de Wilde Eend. Deze watervogel neemt de laatste decennia flink in aantal af. Lees ons blog om te weten hoe het deze vogel verging in de tijd van Cornelis Nozeman (1721-1786). 
Lees meer
 Aanmelden nieuwsbrief
© Brabant-Collectie | Tilburg University
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Linkedin