Ontdek heden en verleden van Brabant
online versie
© Rees Diepen | Brabant-Collectie, Tilburg University
Logo Nieuwsbrief - juli 2020

Ontwerp: Studio mo man tai
Dienstverlening
 
Vanwege het coronavirus werken onze medewerkers vooral thuis. In de bibliotheek is het mogelijk boeken te lenen en retourneren. Raadplegen van de bijzondere collecties is nog niet mogelijk. Vragen kunt u stellen via brabant@tilburguniversity.edu.
Lees meer
Detail stereofoto Gastelse kermis
Kermisvermaak
Corona heeft zijn weerslag op het kermisseizoen. In het beeldverhaal van tijdschrift In Brabant een nostalgische terugblik op diverse attracties en de tentoongestelde mens als kermisvermaak.

Bekijk In Brabant
Uitsnede voorzijde tijdschrift Van Wirs Kaante
Tijdschriften en corona
 
Het thema coronacrisis komt in de heemkundige periodieken uitgebreid aan bod. In ons blogbericht nemen we een greep uit een aantal gepubliceerde artikelen. Bijvoorbeeld over grenssluiting en corsowereld.
Lees meer
Watersnood Nieuwkuijk
Een ramp met vele gezichten
Een artikel in Tijdschrift voor Waterstaatsgeschiedenis is de aanleiding voor een blog over de Nieuwkuijkse watersnood (1880). Enkele objecten uit onze collectie geven in woord en beeld een schat aan informatie over deze ramp.
Lees meer
Koekoek uit KOD 041 H 0
Nederlandsche Vogelen
 
Onze blogreeks over de Nederlandsche Vogelen hebben we nieuw leven ingeblazen met de twee zomergasten Blauwborst en Koekoek.
Lees meer
© Rees Diepen | Brabant-Collectie, Tilburg University
Rees Diepen in tijdschrift Brabeau
 
Nummer 2 van tijdschrift Brabeau bevat een bewaareditie met maar liefst 32 prachtige foto’s van de Tilburgse fotografe Rees Diepen. Via BCfinder wordt haar kerncollectie getoond.
Bekijk bewaareditie
Collectie Buijnsters-Smets | Foto: Emy Thorissen
Bijzondere publicaties online
 
In het Google Bezem project zijn 1.835 publicaties van de Brabant-Collectie gedigitaliseerd. Deze Nederlandse uitgaven dateren allen uit de periode vóór 1900. Momenteel is het raadplegen van deze digitale versies alleen mogelijk via de knop 'eBook bekijken' in WorldCat Discovery.
Lees meer
© A. van Beurden, fotoalbum Wick Bannenberg Brabant-Collectie, Tilburg University
WOII in 50 Brabantse foto's
Deze zomer is in Nationaal Monument Kamp Vught de pop-up expositie met de 50 indrukwekkendste Brabantse oorlogsfoto’s te zien. In het kader van 75 jaar Vrijheid werd dit landelijke project in opdracht van het NIOD uitgevoerd. De Brabant-Collectie hielp mee met deze provinciale fotoselectie.
Lees meer
Bergen op Zoom - Scheldegezicht met Kurhaus
Vroeg toerisme in Brabant
 
Fraaie opnamen uit onze collectie vormen in tijdschrift Brabants Landschap de intro bij een hernieuwde rondgang langs Brabantse toeristische hotspots van het eerste uur. Geniet van de zomerperiode!
Lees meer
 Aanmelden nieuwsbrief
© Brabant-Collectie | Tilburg University
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Linkedin