Ontdek heden en verleden van Brabant
online versie
© Nard Vogels| Brabant-Collectie, Tilburg University
Logo Nieuwsbrief - oktober 2020

KHS_10_f_98
Dienstverlening
 
Bijzondere collecties van de Brabant-Collectie zijn uitsluitend op afspraak te raadplegen. Medewerkers werken door corona vooral vanuit huis. In de bibliotheek is het mogelijk boeken te lenen en retourneren. Vragen kunt u stellen via brabant@tilburguniversity.edu.
Lees meer
Vrouw met rouwmuts uit Veen (2)
Brabantse typen
In de jaren dertig dacht men aan de hand van gelaatstrekken te kunnen zien waar iemand vandaan kwam. Aansluitend bij het thema ‘Oost/West’ van de Maand van de Geschiedenis zijn tekeningen en foto’s van Brabantse mensen geselecteerd voor het beeldverhaal In Brabant.
Bekijk In Brabant
Het oog van Vincent in museum de Vier Quartieren
De expositie Het oog van Vincent
 
De Brabant-Collectie verleende haar medewerking aan de permanente beleefexpositie Het oog van Vincent. Museum de Vier Quartieren vertelt met Van Gogh als gids het verhaal van het leven in een Oirschotse boerenfamilie.
Lees meer
© Nard Vogels | Brabant-Collectie, Tilburg University
Binnenkort: expo Het Groene Woud
 
In het kader van de Landschapstriënnale zal de tentoonstelling Weemoed en Werkelijkheid in Het Groene Woud vanaf 13 december te zien zijn bij Pennings Foundation in Eindhoven. Historische foto's zullen worden afgewisseld met het werk van hedendaagse fotografen en beeldend kunstenaars.
Lees meer
© Marc Bolsius
Brabant Bokaal voor Tony Vaessen
Tony Vaessen, vrijwilliger bij de Brabant-Collectie, krijgt maandag 30 november a.s. de Brabant Bokaal 2020 uit handen van mevrouw Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.
Lees meer
© Jan Bijnen | Brabant-Collectie, Tilburg University
Jan Bijnen in tijdschrift Brabeau
 
Nummer 3 van tijdschrift Brabeau bevat een bewaareditie met 24 opnamen van de Waalrese fotograaf, boekhandelaar en uitgever Jan Bijnen (1874-1959). Diverse ‘Wolderse’ mensen en vele dorpsgezichten in Noord-Brabant heeft hij vastgelegd.
Bekijk bewaareditie
Portret Hultman
Hultman en de physionotrace
Het portret van Hultman, in 1814 de eerste commissaris van de Koning in Noord-Brabant (‘Gouverneur’), werd gemaakt met een bijzondere grafische techniek, de physionotrace. Het onlangs onthulde portret van oud-commissaris Wim van de Donk is geschilderd, maar wel met onze Roman-Visscherkaart op de achtergrond!
Lees meer
 Aanmelden nieuwsbrief
© Brabant-Collectie | Tilburg University
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Linkedin