Ontdek heden en verleden van Brabant
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Ontdek heden en verleden van Brabant
online versie
Schutblad met Philipslampen door Chris Lebeau, 1920van Ch
Logo Nieuwsbrief - november 2021

Open
Dienstverlening
Na een opfrisbeurt van de universiteitsbibliotheek is de Brabant-Collectie weer open. Bijzondere materialen en werken ouder dan 1901 kunt u alleen inzien op afspraak. Draag bij uw bezoek een mondkapje en houd u aan de coronamaatregelen.
Lees meer
Catalogus Made in Brabant
Expositie Made in Brabant: bijzondere banden en boeken
Op 3 november jl. opende onze rector Wim van de Donk deze mini-expositie in het kader van het project Boeken in Brabant van Stichting De Brabantse Hoeders. De bijbehorende catalogus is gratis te verkrijgen. Te zien: t/m 31 januari 2022 in Universiteitsbibliotheek Tilburg (niveau 1 en niveau 0).
Lees meer
Bezoekers bekijken de expo Vrijheid en Verwarring
Tentoonstelling Vrijheid en Verwarring
Foto’s van Martien Coppens, Frans Kuit en Gaston Remery dragen bij aan de verbeelding van de drastische omwenteling in het kloosterleven in de jaren ’60. Bij de expositie is een beschouwende publicatie verschenen (uitgave van Berne Media). Het betreft een co-productie met museum Krona. Te zien: t/m 6 maart 2022 in Uden.
Lees meer
CdK Ina Adema overhandigt Tijdelijk Verblijf in braille en in gesproken vorm aan auteur Vrouwkje Tuinman en Wilma Lems, klant van Passend Lezen
Festival Boeken in Brabant
Op zaterdag 6 november jl. vond het evenement Boeken in Brabant van Stichting De Brabantse Hoeders plaats in de LocHal in Tilburg. Conservator Emy Thorissen gaf acte de présence met een lezing over de bijzondere Brabantse boekbanden en uitgaven uit alle erfgoedcollecties van de universiteitsbibliotheek.
Lees meer
Ballade van Ridder Robbert van Heesewic door A.J. Derkinderen, 1881
Medewerking aan diverse exposities
De Brabant-Collectie heeft in oktober diverse bruiklenen verstrekt. Onder meer een aquarel van Antoon Derkinderen aan het Design Museum, Den Bosch t.b.v.  GOTH – Designing Darkness; boeken en prenten aan het Peerke Donderspaviljoen, Tilburg t.b.v. Brabantse Zaligen en Heiligen, en enkele interieurfoto's van Anton Schellens aan het Van Gogh Museum, Amsterdam t.b.v. De aardappeleters.
Cover editie 2019 Brabants Vennenpad
Nieuwe blogreeks: Brabants Vennenpad
 
Bekijk onze nieuwe blogreeks: Wandelen door de Brabant-Collectie. Collega Jolanda van den Akker loopt het Brabants Vennenpad. Interessante plekken onderweg worden beschreven en geïllustreerd met historisch beeldmateriaal uit de Brabant-Collectie en foto’s van nu.
Lees meer
 Aanmelden nieuwsbrief
© Brabant-Collectie | Tilburg University
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Linkedin