Ontdek heden en verleden van Brabant
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Ontdek heden en verleden van Brabant
online versie
Verkiezing van en dansen om de Pinksterblom in Cromvoirt, dinsdag 21 mei 1929. © Moussault & Moussault ’s Bosch / R.K. Foto-Persbureau ‘Het Zuiden’, ‘s-Hertogenbosch-Maastricht. Brabant-Collectie, Tilburg University
Logo Nieuwsbrief - april 2023

Paul Spapens over bedelzingen met rommelpot © Paul Slot
Terugblik symposium Bedelfeesten
19 april jl. organiseerden de Brabant-Collectie en het Verbond Volkscultuur in de Lage Landen een inspirerende bijeenkomst over diverse bedelfeesten en de doorontwikkeling en vernieuwing hiervan.
Lees meer
Groeten uit Noord-Brabant. Kinderen van Janus Berkers op Onnozele Kinderendag in Asten. Prentbriefkaart. Fotograaf: Janus Berkers. Uitg. Berkers Verbunt, Asten N.Br. Datering: ca. 1906-1917
Schenking collectie Albert Pennings
Prentbriefkaarten over het Brabants Dorpsleven waren zijn lust en zijn leven. Wijlen Albert Pennings verzamelde er ruim 3.000 van. Deze mooie verzameling werd op zondag 2 april jl. door zijn dochters aan ons overgedragen.
Lees meer
Logo BrabantinBeelden
Samenwerking met BrabantinBeelden
Onlangs waren we te gast bij het Brabants Historisch Informatie Centrum in ’s-Hertogenbosch en droegen enkele tientallen historische films over. Tevens vierden we onze samenwerking met BrabantinBeelden, het film- en fotogeheugen van Noord-Brabant.
Bekijk persbericht
Door de lens van Noud Aartsen
De Dommel door de lens van Noud Aartsen 
Op vrijdag 21 april jl. vond in Boxtel de boekpresentatie plaats van Het stroomgebied van de Dommel (Woudrichem: Pictures Publishers, 2023). James van Leuven en Emy Thorissen selecteerden ongepubliceerde foto’s van Noud Aartsen voor dit kloeke boekwerk. Ook leverde de Brabant-Collectie het nodige historisch beeldmateriaal voor diverse hoofdstukken.
Bekijk beeldverhaal
Paal met groen-met-gele bewegwijzering en het Zuiderwaterlinie-symbool.
Nieuwe blogreeks Zuiderwaterlinie 
Een nieuwe lente, een nieuwe wandelroute! Onze collega Jolanda van den Akker trekt wederom door het Brabantse land en neemt de Brabant-Collectie spreekwoordelijk mee in haar rugzak.
Lees meer
Koningsdag, 1968 © Frans Kuit. Brabant-Collectie Tilburg University
Dienstverlening en feestdagen
De Brabant-Collectie is gesloten van 27 april t/m 5 mei, op Hemelvaartsdag (18 mei) en de vrijdag erna. Tevens hebben we geen dienstverlening op Tweede Pinksterdag (29 mei). 
Zie openingstijden
 Aanmelden nieuwsbrief
© Brabant-Collectie | Tilburg University
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Linkedin